Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalvebein
1 løk
1 purre
2 gulrøtter
3 fedd fersk hvitløk
1 liten kvast timian
2 laurbærblader
10 pepperkorn
1 ts salt
(ca 1 liter)
Dette er utgangspunktet for en ganske lys og fin kraft. Liker du en mørkere kraft, kan du dele løken og steke den først.
Del løkene i fire, hakk purre og gulrøtter. Ha kalvebein, grønnsaker, urter og krydder i en stor gryte. Hell over rikelig med vann og kok opp. Fjern skummet og fettet som stiger opp til overflaten med en skje. La småkoke i 3-6 timer uten lokk.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot