Flere resulteter finnes under oppskriften
med fenikkel og kryddergrønt
ca. 1 kg kalvekjøtt med ben, f.eks. bog
2-3 ss smør, margarin eller olje
salt, pepper
2-3 løk, hakket
1 hvitløkbåt, knust
2-3 ss sellerirot, hakket
1 stykke fenikkel, i strimler
4 flådde tomater, i båter
2-3 ss hakket persille
basilikum, rosmarin eller salvie
2-3 dl kjøttkraft
KOKETID: 40 min.
Stell kjøttet og skjær det i serveringsstykker.
Brun litt av fettet. Ha i kjøttet og brun stykkene over det hele.
Krydre.
Rist løk, hvitløk og selleri i resten av fettet. Tilsett fenikkel, tomater, persille og de andre krydderiene. Spe med kjøttkraft og la sausen koke litt inn.
Legg kjøttet i sausen og la retten koke under lokk på svak varme. Smak den til.
Serveres med kokte poteter, glasert løk og bladsalat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot