Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g malt kalvekjøtt
1/2 dl griljernmel
1 1/2 dl melk
1-2 egg
1 ts salt
1 krm pepper
1/2 ts salt pr. liter vann til koking
La griljernmel svelle i melken minst 10 minutter. Rør deretter i egg, salt og pepper. Bland i kjøttet og rør til alt er godt blandet.
Form farsen til 10-12 runde eller ovale kaker på spekefjøl som er skylt med vann. Mål opp vann til 8-10 cm høyde i et kokekar. Kok opp og tilsett salt. Legg i frikadellene, eventuelt halvparten om gangen. Kok sakte til de flyter opp, 8-10 minutter. Ta opp frikadellene med hullsleiv. Lag eventuelt en saus av kokekraften.
Server frikadellene i sausen.
Som tilbehør anbefales kokt ris eller kokte, pressede poteter, kokte grønnsaker, f.eks. erter, bønner eller grønn salat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot