Flere resulteter finnes under oppskriften
180 g ytrefilet av kalv pr. person
olivenolje
1/2 potte rosmarin
2 hele fedd hvitløk
100 g usaltet smør
saften av 1 sitron
salt
pepper
La kalvefiletene være så tynne som mulig.
Varm opp olivenoljen i en glovarm stekepanne. Ha i rosmarinkvistene og hele hvitløksfedd og stek kjøttet i ett minutt på hver side. Legg kjøttet til side på et lunt sted, men dekk ikke til.
Press saften av en sitron i pannen og kok dette litt. Tilsett smøret i terninger og la det koke opp til det blir gyllenbrunt.
Legg kjøttet på tallerknene og hell over sjyen. Serveres med godt brød, salat og/eller pasta.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot