Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g indrefilet av kalv
4 ss finhakket frisk timian
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 ss olje
1 ss smør
Grønnsaker:
1 gul squash
1 rød paprika
1 aubergine
4 stilker stangselleri
200 g sukkererter
1 ss smør
Lys sherrysaus:
4 sjalottløk
2 ss olje
5 dl sherry
5 dl kalvekraft/fond
1 ss maisennamel
1 laurbærblad
1,5 dl créme fraîche
50 g smør
salt
grovmalt pepper
Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Brun kalvefileten med smør og olje i en panne. Etterstek i ovn på 175 C i 8-10 minutter. Når steketermometeret viser 62 C er kjøttet rosa. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp.
Fres finhakket sjalottløk gyllen. Tilsett sherry og kalvekraft/fond (se egen oppskrift) og laurbærblad. Kok den inn til halvparten. Sil kraften og visp inn maisennamel utrørt i litt vann og créme fraîche. Rør inn smøret. Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.
Skjær grønnsakene i staver eller terninger. Smørdamp grønnsakene ca 3-4 minutter.
Server kalvefileten med smørdampede grønnsaker og sherrysaus.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot