Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ytrefilet av kalv
3/4 l mørk kraft
1 løk
4 gulrøtter
1 purre eller 4 vårløk
10 pepperkorn
frisk timian
salt
4 dl kremfløte
400 g sopp
50 g smør
finhakket timian
salt
kvernet pepper
Kok kraften med grønnsaker og krydder. Brun fileten lett på alle sider. Legg kjøttet i kraften og la det trekke ca 15 min ved 90 C. La kjøttet få hvile minst 10 minutter før du skjærer i det.
Kok opp like deler fløte og silt kraft og la det koke inn til omtrent halvparten. Rens soppen og fres den i smør. Helles i den reduserte sausen som smakes til med salt og pepper. Tilsett hakket timian.
Lag et sausespeil på hver av de fire varme tallerkener. Fordel oppskåret kjøtt og sopp over, samt grønnsaker fra kraften. Potetmos med egg, ovsbakt i porsjonsformer er godt tilbehør.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot