Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g frisk sopp
2-3 ss smør
1 ts hakket persille
1-3 ss brødrasp
1 egg
hvitløk
pepper
salt
800 g benfritt kalvebryst
Finhakk soppen og stek den, la den bli avkjølt og bland den med hakket persille, brødrasp, salt, pepper, knust hvitløk og egg. Rør godt.
Skjær en lomme i kjøttet, legg i soppfyllet og sy igjen med bomullsgarn. Legg det i langpannen i stekeovnen ved 160-180 C og drypp det av og til med kjøttkraft eller sjyen som renner ut. Om nødvendig tilseter du litt vann. Bruk steketermometer for å se om kjøttet er ferdig. Steketiden er vanligvis 1 ½ - 2 timer.
Før servering tar du bort bomullsgarnet og skjærer kjøttet i tynne skiver.
Som saus kan du bruke sjyen som dannes under stekingen. Serveres med stekte poteter eller ris og grønnsaksalat.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot