Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg benfritt kalvebryst
3-4 ss hvetemel
salt
malt sort pepper
80 g smør
7-8 dl kokende vann
løpstikke
1/2 laurbærblad
1 ts tørket timian
20 småløk
gulrøtter i biter
Fjern blod og itler fra brystet, vask og tørk det godt. Del kjøttet opp i serveringsstykker.
Vend kjøttet i hvetemel tilsatt salt og pepper før det stekes pent brunt i brunet smør.
Kjøttet legges i en kjele. Fyll opp kjelen med kokende vann til kjøttet er dekket. Tilsett salt, pepper, løpstikke, laurbærblad og timian. La kjøttet småkoke til det er mørt, ca 90 minutter. Ca 15 minutter før kjøttet er ferdig, tilsettes småløk og gulrøtter. Smak til sausen. Server kjøttet i sausen med potetpuré ved siden av.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot