Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kalvebrissel
smør eller margarin
3 gulrøtter
300 g sjampinjonger
salt
pepper
1 flaske hvitvin (Alsace-vin)
timian
laurbærblad
1 ss kremfløte
Forvell kalvebrisselen i lettsaltet vann ca 7 minutter. Hell kokevannet bort. Tørk brisselen.
Brun brisselen lett i margarin eller smør. Tilsett gulrøtter i skiver og la dem dampe med noen minutter.
Tilsett rensede sjampinjonger. Dryss salt og pepper over og hell på så meget vin at det så vidt dekker.
Legg et laurbærblad og litt støtt timian i gryten.
La retten surre ca 30 minutter med lokket halvt på.
Rør fløten i like før servering.
Serveres vanligvis som forrett med potetkroketter til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot