Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g kalvekjøtt
1 løk
800 g modne kveder, som dufter
6 ss olivenolje
1 ss sukker
1 klype malt spisskummen
1 kanelstang
salt
nykvernet svart pepper
1 dl appelsinsjuice
1 lite stykke appelsinskall
1 stilk frisk mynte til pynt
Tørk kjøttet på kjøkkenpapir og skjær det i 3 cm store terninger. Skrell og grovhakk løken. Skrell kvedene, fjern kjernehusene og del fruktkjøttet i biter.
Varm 3 ss olivenolje i en tykkbunnet kasserolle. Ha i kvedene, dryss på sukkeret og stek kvedebitene på sterk varme, mens du rører forsiktig til de er dekket av et tynt lag lysebrunt sukker. Tilsett 3 dl vann, kok opp og sett kasserollen til side.
Varm 3 ss olivenolje i en stor stekepanne. Stek løken og kjøttet på sterk varme til det er brunt på alle sider. Tilsett kanelstang, spisskummen, salt og godt med pepper og la det frese med litt.
Hell appelsinjuicen over kjøttet og kok opp. Ha alt over i kvedekasserollen og rør om. Legg på lokk og kok det hele på svak varme i 30-40 minutter, eller til kjøttet er mørt. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk under kokingen.
Skjær i mellomtiden appelsinskallet i tynne strimler. Skyll mynten og plukk bladene av stilken. Smak til sausen med mer krydder om nødvendig. Pynt med appelsinskall og mynte.
Serveres med kokt ris eller brød til.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot