Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalverygg, i fingertykke skiver
1 ss salt
vann
1 1/2 dl knust kavring
salt
1 ts malt sort pepper
setersmør
1 ts lys sirup
4-5 ss seterrømme
Rens og vask kjøttstykkene. Trekk i lettsaltet vann i 5 minutter.
Ta opp kjøttet og vend det i knust kavring tilsatt salt og pepper. Brun i smør. Tilsett sirup og rømme. Legg på tett lokk og la småkoke over svak varme til kjøttet er mørt, ca 30 minutter. Rist gryten av og til.
Server juledagskjøttet med kokte grønnsaker og poteter.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot