Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kalveknoke, saget i 3 cm tykke skiver
2-3 gulrøtter
1 bit knollselleri
2 løk
3 ss margarin eller smør
1 boks tomater, 400 g
2 dl vann eller tørr hvitvin
1 ts salt
1 krm grovmalt svart pepper
1 buljongterning
1 laurbærblad
1 fedd hvitløk
1/2 ts timian
1/2-1 ts basilikum
sitronskall
persille
begynn med sausen. Skrell og skjær gulrøtter og selleri i små terninger. Skrell og hakk løken. Fres grønnsakene i ca 1 ss av fettet i en rommelig gryte. Tilsett boksetomatene med laken, vann eller vin, salt, pepper, buljongterning og laurbærblad. Kok opp og kok under lokk på svak varme.
Brun kalveskivene i resten av fettet i en stekepanne. Legg dem etter hvert over i gryten. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen i gryten. La kalvskivene koke med i sausen ca 1 1/4 time til kjøttet er mørt. Tilsett presset hvitløk, støtt urtekrydder og litt strimlet sitronskall mot slutten av koketiden. Smak til.
Klipp persille over og server direkte fra gryten.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot