Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kalvekjøtt, bryst eller bog
smør eller margarin
4 løk
5 gulrøtter
300 g sjampinjonger
salt
pepper
2 ts maisennamel
1 fl fløte
1/2 dl konjakk
1 eggeplomme
Skjær kjøttet i jevne stykker, som brunes sammen med løk.
Tilsett gulrøtter, skåret i skiver. Hell på så meget vann at det så vidt dekker.
La retten surre under lokk til kjøttet er så vidt mørt.
Tilsett rensede sjampinjonger. Dryss salt og pepper over og la retten surre videre til kjøttet er mørt. Total koketid ca 1 1/2 time ved 275 C.
Rør maisennamel ut i fløte og evt. konjakk. Rør inn eggeplommen.
Hell sjyen fra kjøttet og tilsett jevningen.
Legg kjøtt og grønnsaker i et ildfast fat. Hell sausen over.
Gratiner retten under grill, eller i varm ovn, til overflaten er delikat gyllen.
Serveres fra fatet med kokte poteter eller spaghetti.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot