Flere resulteter finnes under oppskriften
1 3/4 kg kalvestek av lår eller mørbrad
1/2 ss salt
paprika
Saus:
2 ss smør eller margarin
4 ss hvetemel
6 dl sjy
2 dl kremfløte
salt
hvit pepper
soya
Legg steken på rist over langpannen, med den feteste siden opp. Krydre med salt og paprika. Brukes kjøtt-termometer, så stikk det inn i den tykkeste delen. Spissen må ikke komme nær stekebenet.
Stek ved 175 C i 1 1/2-1 3/4 time. Steken skal ikke øses. Brukes steke-termometer, skal dette vise 77 C. Ta ut steken og hold den varm.
Kok ut pannen med litt vann. Sil sjyen og mål opp 6 dl.
Smelt smør og mel til sausen, tilsett fløten og spe med sjyen, la den koke ca 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper, eventuelt også soya.
Skjær steken i tynne skiver og server sausen i en skål for seg.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot