Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg kalvefilet
1/2 ts hvitløkpulver
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
2 egg
2 ss hvetemel
2 ss reven ost
1 1/2 dl melk
olje til steking
Salat:
2 endivier
100 g sveitserost
1 rødt eple
3 ss olje
1 ss vineddik
1/2 ts tørr sennep
1/2 ts salt
1 ts paprikapulver
1/2 fedd hvitløk
Skjær kjøttet i ca 1/2 cm tykke skiver, som bankes lett. Gni dem med hvitløk, salt og pepper.
Lag en glatt og klumpfri røre av egg, hvetemel, ost og melk. Det er en fordel om frityrdeigen kan lages et par timer før den skal brukes.
Dypp kjøttskivene i røren og stek dem varm i olje, ca 175 C, til de er delikat gylne og gjennomstekte, ca 12 min. Snu dem en gang under stekingen. La dem renne av på fettsugende papir.
Skjær endivier i strimler, ost og epler i terninger. Bland alle ingredienser til dressingen og hell den over.
Server retten nystekt med franske poteter.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot