Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg kalvekjøtt
2 ss smør eller margarin
1/2 ts salt
1 krm malt hvit pepper
3 dl vann
1/2 kjøttbuljongterning
saus:
stekesjy, ca 5 dl
2 dl kremfløte
4 ss hvetemel
salt
hvit pepper
Skrap kjøttet med en kniv eller tørk det med kjøkkenpapir.
Brun smøret i en stor jerngryte. Legg i kjøttet og la det få fin farge. Snu det med treskjeer og brun det godt på alle kanter.
Strø på salt og hvit pepper og hell vann rundt steken. Ha i en 1/2 buljonterning. La steken småkoke under lokk i 1 1/2 time. Tilsett mer vann om nødvendig.
Når det har gått 1 1/2 time kan du måle med et steketermometer om kjøttet er ferdig. Temperaturen skal være 75-80 C. Ta så opp steken og legg den på en skjærefjøl.
Mål opp 5 dl sjy. Visp sammen fløte og hvetemel og hell jevningen i sjyen under omrøring. La alt koke under lokk i 3 minutter.
Smak til sausen og sil den slik at den blir jevn og fin.
Skjær opp steken i passelig tykke skiver, de skal ikke være for tynne. Server fløtesausen i et sausenebb ved siden av.
Braisert kalvebryst med pepperrotsaus
Fylte kalveschnitzeler alla bolognese
Grillede kalv- og aubergine-wraps
Grillet kalvelever og hvitløkspuré
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Kalv i tunfisk (Vitello tonnato)
Kalvefilet med kremet soppsaus
Kalvefilet med sitron og rosmarin
Kalvekarbonader med soppstuing
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kalvekoteletter med gratinert fennikel
Kalvelever i tomatsaus med kapers
Kalvemedaljonger med fløtesaus
Kalveschnitzel med kantareller
Sennep og persillestekt kalverygg
Stekt kalvelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt kalvelever i skiver med eple og løk eller pepperrot