Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammelår på 2-2,5 kg 2 ts salt 2 ts nykvernet pepper 2 hvitløkfedd, finhakket 4 ss finhakket frisk mynte 1 rød chili, finhakket 5 dl yoghurt naturell 1 kg grovt salt 6-8 poteter 6-8 søtpoteter 6-8 småløk 2-3 hele hvitløk
Skjær ut issebenet, gni steken inn med salt, nykvernet pepper, hakket hvitløk, mynte og chili. Legg steken i en plastpose og hell på yoghurten. Sett kjølig til neste dag. Ta steken ut av posen og pakk den i aluminiumsfolie. Sett inn steketermometer. Vask potetene og skyll løken (skallet skal være på). Dekk langpannen med grovt salt. Legg steken midt på og sett poteter, søtpoteter, løk og hvitløk rundt. Sett i ovn ved 175 C midt i ovnen. Skru varmen ned til 125 C. Når steketermometeret viser 65 C, åpner du folien, setter på grillelementet og lar steken kjapt få en gyllen skorpe. La steken hvile 10-15 min før du skjærer i den. Server sjyen som saus til. Den kan eventuelt smakes til med finhakket urtekrydder.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)