Flere resulteter finnes under oppskriften
smør
700 g benfritt fårekjøtt i serveringsstykker, fra bog eller lår
200 g kål i båter
100 g kålrot i skiver
100 g gulrøtter i biter
75 g purre i biter
salt
2 ts revet fersk ingefær
1 ts malt sort pepper
vann
2 1/2 ss smør
5 ss hvetemel
eddik
sukker
Legg en liten klatt smør i bunnen av en gryte. Legg i ferskt fårekjøtt. Oppå kjøttet legges hodekål, kålrot, gulrot, purre, salt, revet ingefær og pepper.
Hell vann over ingrediensene i gryten slik at kjøttet er dekket, før den får et oppkok. Legg på lokk, slå ned varmen og la det småkoke til alt er kokt, 60-75 min. Rist i gryten av og til slik at det ikke brenner seg fast i bunnen.
Smelt smøret og rør i melet. Spe med kraften fra gryten, og smak til med salt, pepper, ingefær, eddik og sukker.
Anrett kjøtt og grønnsaker på fat. Saus og kokte poteter serveres ved siden av.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)