Bruksanvisning
Gni inn kjøttet med salt og pepper. Varm gryten med litt olje i bunnen og brun kjøttet lett på alle sider. Ta gryten av varmen og ta opp kjøttet.
Ha bacon, løk, gulrot, selleri, hele hvitløkfedd og nepe i gryten med litt mer olivenolje og fres grønnsakene forsiktig i 10-15 minutter. Tilsett hele morkler og la det frese videre i 5-10 minutter.
Tilsett urter og madeira og litt vann. Legg kjøttet oppå grønnsakene og press det forsiktig ned slik at litt av grønnsakene og væsken stiger opp på sidene. Dryss litt salt og pepper over og legg på lokket. La gryten stå i stekeovnen ved 170 C i 3 timer. Snu kjøttet med ca 40 minutters mellomrom.
Når retten er ferdig, tas kjøttet opp. Skum av eventuell olje på overflaten av sausen, smak til med krydder og server lammelåret med sausen og grønnsakene. Nypoteter er perfekt tilbehør.