Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvite bønner
1 ½ kg lammebryst eller bog
1 ss smør
½ dl olivenolje
2 løk
2 gulrøtter
¼ selleri
4 hvitløkfedd
500 g modne tomater
1 laurbærblad
1 kvist timian eller 1 ts tørket
1 bunt persille
salt
pepper
Bønnene legges i vann slik at de dekkes kvelden før de skal brukes.
Skjær lammekjøttet i porsjonsstykker og brun dem i en blanding av smør og olje, som må være temmelig varm. Reduser varmen og tilsett de skrelte og grovhakkede løkene, selleri som er renset og skåret i terninger og tre av hvitløkfeddene. Tilsett så mye vann at innholdet i gryten nesten dekkes, og ha i laurbærblad og timian. Krydre med salt og nymalt pepper. Kok kjøttet mørt under lokk på svak varme i 75-90 minutter.
Kok i mellomtiden bønnene i rikelig med lettsaltet vann. De skal være møre, men ikke moset. Det krever mellom to og tre timers koking.
Hell vannet av.
Skold og flå tomatene, fjern kjernene og grovhakk tomatkjøttet. Surr dette noen minutter i smør sammen med den resterende knuste hvitløken. Tilsett bønnene og nyhakket persille og rør forsiktig om til innholdet i gryten er godt blandet.
Ta kjøttet opp og kok inn væsken i gryten til det bare er igjen et par dl. Dette gjøres på sterk varme uten lokk på gryten. Smak til med salt og pepper, hell tomatbønnene og kjøtt tilbake i sausen og bland godt.
Dryss finhakket persille over den ferdige retten, som serveres rykende varm.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)