Flere resulteter finnes under oppskriften
1 benfri lammebog
125 g tørkede aprikoser
50 g loff uten skorpe
1 stor skive kokt skinke
1 egg
salt
pepper
50 g smør eller margarin
150 g langkornet ris
2 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2-1 ss karri
1 buljongterning
1/2 l kokende vann
Sørg for at lammebogen er benet ut, slik at den blir mest mulig sammenhengende.
Legg aprikosene i bløt eller gi dem et oppkok. Hakk dem.
Bland aprikoser med loffsmuler, strimlet skinke og egg. Smak til med salt og pepper.
Smør fyllet over kjøttet og rull det fast sammen. Surr med skåldet bomullstråd.
Brun kjøttet pent på alle sider. Legg det over i ildfast gryte.
Damp risen i resten av fettet i pannen til den er blank, men ikke brun. Tilsett hakket løk og hakket paprika, samt karri. La det dampe med et par minutter.
Hell risblandingen rundt kjøttet i gryten.
Løs buljongterningen opp i kokende vann og hell det over risen. Legg lokk på fatet og bak retten i ovn til kjøttet er mørt, ca 2 timer.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)