Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g benfritt lammekjøtt i små terninger
4 ss matolje
2 store gulrøtter i tynne staver
2 store gule løk i tynne skiver
75 g tørkede aprikoser, grovt hakket
50 g rosiner
3 dl langkornet ris
1 ts salt
2 krm nykvernet svart pepper
1 buljongterning 6 dl vann
1 ½ dl appelsinjuice
1 ts finhakket appelsinskall
1 eple uten kjerne, skåret i små terninger
1 pose mandelflak, 45 g
Forvarm ovnen. Strø salt og pepper over kjøttbitene. Varm opp oljen i en stor stekepanne og stek kjøttet i noen minutter. Ta det opp og legg det i en stor ovnsform, ca 25 x 40 cm.
Fres gulrotstavene i stekepannen i noen minutter, tilsett løken og stek videre under omrøring. Legg i hakkede aprikoser, rosiner og ris. Stek og rør i ytterligere et par minutter til alle riskornene har fått en tynn hinne av fett og begynner å bli gjennomsiktige. Hell risblandingen over i den store formen, sammen med kjøttet. Krydre med salt og svart pepper, og tilsett den smuldrete buljongterningen, vann appelsinjuice og appelsinskall.
Rør om forsiktig, dekk med folie og sett ovnsformen i ovnen ved 200 C i 40 minutter. Ta av folien og stek i ytterligere 15 minutter, eller til væsken er absorbert og risen mør.
Rist mandlene i en stekepanne uten fett. Ta formen ut av ovnen, bland inn eplebitene og strø de ristede mandlene over. Server rett fra pannen. En grønn bladsalat eller en enkel tomatsalat smaker godt til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)