Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g lammefilet
2 skiver glangarot
1 løk, grov hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 cm sitrongress, nederste del
1 ts fersk ingefær, finhakket
1 ts karve, malt
1 ss koriander, malt
1 ts gurkemeie
1 ss palmesukker
1 ss sitronsaft
Marinert sopp:
16 sjampinjonger, hvit og fersk
Marinade:
1 fedd presset hvitløk
1 ts fersk og finhakket ingefær
1 ts finhakket sitrongress
1 ts fersk og hakket koriander
2 ss nuoc mam saus
Sataysaus:
3 ss jordnøttsaus
1 rød finhakket chili
1 fedd presset hvitløk
1 ss saft av lime eller sitron
3 ss nous mam eller 3 ss lys soyasaus m/4 ansjoser
2 ss sesamolje
1 dl kokosmelk
De ukjente ingrediensene i denne oppskriften kan skaffes i godt utstyrte dagligvareforretninger eller innvandrerbutikker.
Fjern fett og sener fra fileten. Skjær kjøttet i fine strimler.
Knus krydderne i morter. Bland deretter alle ingrediensene sammen, unntatt salt. Vend kjøttet i blandingen. Legg kjøttstrimlene i en bolle og drypp over sitronsaft. La det stå i 2-3 timer.
Skjær sjampinjongene i tykke båter.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg sjampinjongene i marinaden og la dem trekke i 2-3 timer.
Tre kjøttstrimlene og marinerte sjampinjonger på lange bambusskudd. Grill spydene i stekeovn eller på grill i 3-5 minutter. Pensle med sataysaus under steking og dryss over salt og pepper.
Bland alle ingrediensene til Sataysausen unntatt kokosmelken. Spe med kokosmelken under omrøring slik at det blir en glatt saus.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)