Flere resulteter finnes under oppskriften
300-400 g lammelever
4-5 rå poteter
1 stor løk
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts rosmarin
smør eller margarin til steking
fylte oliven og salatblader til pynt
Tørk leveren og skjær den i mindre biter.
Skrell potetene og rens løken. Skjær dem i fire.
Mal lever, potet og løk på kjøttkvern. Bland inn salt og krydder.
La smøret bli lett brunet i pannen og legg i leverfarsen med en ss. Samle biffene i kantene så disse ikke blir for tynne og brennes. Stek biffene ca 5 minutter på hver side. Bruk svak varme.
Legg biffene på varmt serveringsfat. Brun litt ekstra smør i pannen og hell det over biffene på fatet. Pynt med skivede oliven og salatbalder.
Server med poteter eller potetmos. Vi anbefaler også appelsinsalat med fransk dressing og hakket løk eller purreringer.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)