Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g grovmalt lammekjøtt
350 g gule splitterter
1 egg
2 ss ris
1 ts salt
1 ts gurkemeie
1 ts safran
FYLL:
75 g korinter
150 g valnøttkjerner
1 hakket løk
4 hardkokte egg
120 g smør
TILLEGG:
2 løk
1 ss ris
evt krydderurter
Kok ertene møre i 35-40 minutter. Det skal ikke være mer vann enn at det akkurat dekker. Hell vannet av ertene.
Rør sammen kjøttdeig og erter til en jevn blanding. Kok risen mør og løs og rør inn 3 skjeer av den i kjøttfarsen. Krydre med gurkemeie, salt, pepper og safran og bland omhyggelig.
Smelt en skje smør i pannen til fyllet og rist korintene i dette. Smelt en skje smør i en kasserolle og surr løken gyllen og klar. Bland korinter, løk og valnøttkjerner og del dette fyllet i fire porsjoner. Også kjøttfarsen deles i fire.
Legg halvparten av én farseporsjon i en stor gryte. Plasser et hardkokt egg midt på farsen og fordel en porsjon fyll omkring. Dekk over med den andre halvparten av farseporsjonen og form det hele til en bolle. Gjør de andre porsjonene i stand på tilsvarende måte.
Smelt resten av smøret i en stor gryte og brun kjøttbollene forsiktig på alle sider. Hell kokende vann i mellomrommene til kjøttbollene er dekket. Kok dem uten lokk på ganske sterk varme ca 30 minutter.
Legg så lokket på og la kjøttbollene stå og surre over svak varme i 45 minutter.
Tilsett deretter finhakket løk og 1 ss ris og la retten koke ferdig under lokk i ca 20 minutter.
Legg kjøttbollene opp på et fat og dryss over etter smak med sar, estragon, basilikum og hakket persille.
Server buljongen i små boller. Kjøttbollene serveres som regel varme, men de smaker også godt når de er kalde.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)