Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g kjøttdeig av lam
2 skiver brød
1 ts salt
1 ts pepper
2-3 ss hakket persille eller koriander
2-3 ss hakket fersk peppermynte
1 egg
2 ss potetmel
1 løk i båter
2-3 paprika i strimler
olje
vann
250 g okra
4 dl lammekraft/annen kraft
buljong
Legg brødet i bløt i ca 15 minutter. Press ut vannet og bland dei i kjøttdeigen. Tilsett salt og pepper. Tilsett finhakket krydder, egg og potetmel.
Form deigen til avlange boller og brun dem i stekepannen. Krydre evt. litt mer hvis det er ønskelig.
Fres løken gyllen og legg den i en kjele. Fres paprika i litt olje og tilsett litt vann, slik at det damper godt. Etter steking legges paprikaen over i kjelen sammen med løken. Legg så kjøttbollene på grønnsakseng.
Rens okra (små, grønne grønnsaker som du får på innvandrerbutikker). Pass på at den ikke kommer i kontakt med vann for da vil den bli slimete når den varmebehandles.
Stek okraen ved sterk varme til de blir gylne på kantene. Legg dem deretter over kjøttbollene og hell over kraften.
La retten stå og trekke i 25-30 minutter.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)