Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg fårekjøtt fra forpart, i skiver
salt
1 l kokende vann
4 ss margarin
1 dl hvetemel
1 dl tomatpuré
5 dl kraft
1 dl kremfløte
kajenne
hakket persille
Legg kjøttet i en kjele og hell lettsaltet vann over, slik at kjøttet så vidt er dekket. Kok opp og skum godt. Trekkes til kjøttet er mørt og slipper benene, 45-60 min.
Ta kjøttet opp. Avkjøl litt før det deles i mindre, benfrie biter. Sil kraften.
Margarin smeltes, tilsett melet og fres hvitt. Tilsett tomatpureen og spe med kraft og fløte. Kok opp og la det trekke i 5 minutter. Smak til ed salt og litt kajenne.
Det oppskårne kjøttet legges i en serveringsgryte. Tomatsausen siles over. Dryss til slutt med persille.
Kokte grønnsaker og kokte poteter serveres til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)