Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg lammeribbe
1 dl honning
2 ss kaffepulver
1 hvitløkfedd
½ løk
2 nellikspiker
2 laurbærblad
1 ts helpepper
persillestilker eller timian
Del opp ribbena, legg dem i en vid kjele og slå over nok vann til at det dekker. Kok langsomt opp og skum av.
Ha i løk, laurbær, nellik, pepper og persillestilker/timian. La det syde like under kokepunktet i ca 1 time, til kjøttet bare så vidt begynner å slippe bena. Ta dem opp og la dem renne av seg.
Ha honning i en liten skål. Kok opp et par spiseskjeer vann og rør inn kaffepulveret til en grøtaktig masse, bruk så lite vann som mulig. Rør den varme massen inn i honningen. Finhakk hvitløk og rør det inn.
Bruk en pensel og mal kaffehonningen på ribbestykkene, en solid grunning. Legg dem på rist over langpanne og stek dem under grillen eller på sterk overvarme noen minutter. Snu dem, mal på mer guffe og grill dem videre til de får en sprø overflate. Server med grønnsaker, grov potetstappe og en saus laget med kokevannet.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)