Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ferskt eller dypfryst lammelår, ca 2 kg
Saltlake:
2 1/2 l vann
2 1/2 dl salt
1/2 dl sukker
olje
Bland saltlaken, rør til salt og sukker er oppløst. Legg lammelåret i en rommelig, solid plastpose eller i doble plastposer. Hell i laken og lukk posen, kjøttet skal dekkes av laken. La det stå kjølig i ca 3 døgn, vend så posen noen ganger. Ta ut lammelåret, skyll og tørk det med husholdningspapir.
Lammelår kan også kjøpes ferdig lettsaltet og/eller lettrøkt.
Fryst lammelår legges utint i laken. Bør først stå ca 1/2 døgn i værelsestemperatur for å tine. Saltes deretter på et kjølig sted i ca 3 døgn som ovenfor.
Legg det salte lammelåret i en langpanne. Stikk inn et kjøttermometer slik at spissen kommer midt i den tykkeste delen. Pensle lammelåret med litt olje.
Sett langpannen på nederste ribbe i stekeovnen ved 100 C varme. La stå til termometeret viser 75 C. Det tar 3-4 timer. Ta ut lammelåret og la det bli kaldt.
Skjær kjøttet i tynne skiver. Server det som pålegg, middagsmat eller på koldtbordet.
Lammelåret holder seg 1-2 uker i kjøleskap, kan også fryses.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)