Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammelår (fjern issebenet og knoken)
3 ss sitronsaft
10-12 små poteter
6-7 tomater
6 ss olivenolje
3 ss smør/margarin
1 stor bunt persille
4 fedd hvitløk
5 ss griljernmel
100 g revet hvit ost
salt
grovalt pepper
Skjær poteter og tomater i skiver. Pensle en langpanne eller ildfast form med 2 ss olivenolje. Legg potetskivene i og dryss over salt og pepper. Fordel 2 ss av smøret over. Legg tomatene mellom smørklattene.
Finhakk persillen og hvitløken, bland det med griljernmel. Rør 2/3 av denne blandingen med resten av olivenoljen. Bland resten med nyrevet ost og sett det til side.
Gni steken inn med sitronsaft og dryss salt og pepper over. Smør den med persillemassen rundt det hele. Legg den over potetskivene, sett i steketermometer og stek ca. 2 timer på 175 C til termometeret viser 70 C (rosastekt).
Skru opp varmen til 225 C når det er 15 minutter igjen av steketiden. Dryss persille-osteblandingen over og fordel resten av smøret over. Gratiner til det er sprøtt.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)