Flere resulteter finnes under oppskriften
Kebab varierer fra små spyd med lam, til kvernet kjøtt og store
spyd med kjøtt i skiver, som skaves av og serveres i pita.
300 g lammedeig
1 ts potetmel
½
ts salt
¼
ts malt kanel
2 ts paprikapulver
½
ts malt spisskummen
1 ts garam masala
1 båt finhakket hvitløk
3 ss vann
2 ss smør evt. margarin til steking
4 stk. pitabrød
½
stk. løk
4 stk. salatblad
4 ss tzatziki
8 stk. grønne oliven
1. Alt mel og krydder til lammekebaben blandes godt inn i deigen. Bruk gjerne hendene, og arbeid vannet inn til slutt.
2. Form deigen til fire pølser. Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver pølse. Brun de i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme, avhengig av tykkelsen.
3. I mellomtiden varmer du pitabrødene og skjærer løk i skiver. Anrett kebaben i pitabrødet sammen med salat, løkringer, oliven og tzaziki/yoghurt.
Tzatziki:
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Du kan kjøpe
den ferdig i butikken , eller lage den selv.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)