Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lammekjøtt med marg og bein, i skiver
1 ss kummin
1 ss fennikelfrø eller korianderfrø
1 kanelstang
1 hvitløk
1 stor løk
3 gulrøtter
1 fennikel
1 appelsin
hvetemel
olivenolje
Rens løken og skjær i skiver. Del den hele hvitløken i to.
Varm olje i en gryte eller dyp panne. Tørk kjøttstykkene og strø litt mel over. Stek i panna ved middels varme i 3 minutter på hver side. Løft ut kjøttet og skru ned varmen litt.
Stek løken og hvitløken på middels lav varme i 10 minutter, til den er blank og fin. Ikke la den bli brunstekt.
Ha kjøttstykkene oppi igjen, sammen med fennikelfrø, kummin og én gulrot, kuttet i tre-fire biter. Hell over en halv liter vann. La det koke på lav varme i ca 2 timer, gjerne lenger, men da går kjøttet i oppløsning.
Hakk gulrøtter og fennikel. Vask appelsinene godt og skjær den i båter. Ha alt sammen oppi gryta og la småkoke i 7-10 minutter, slik at grønnsakene fremdeles er faste inni.
Server med linser, poteter eller bare et godt landbrød.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)