Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammekjøtt med ben, bog eller bryst
1 1/4 l vann
2 1/2 dl tørr hvitvin
1 ss salt
4-6 hele pepperkorn
1/2 løk
dillstilker
1 sitron
Saus:
1 1/2 ss smør eller margarin
2 1/2 ss hvetemel
4 dl kraft fra kjøttgryten
1 dl fløte
1 eggeplomme
salt
hvitpepper
finklippet dill
Legg kjøttet i gryten med kaldt vann. La det koke opp langsomt. Skum godt.
Tilsett vin, salt, pepper, løk og dill. La kjøttet trekke under lokk over svak varme til det er mørt. Ta det opp av kraften, og skjær det i pene, benfrie porsjonsstykker.
Fres smør og mel til sausen, spe med silt kraft, og la sausen koke noen minutter. Trekk gryten fra varmen og ha i fløten som er pisket sammen med eggeplommen. Smak til med salt og pepper, og ha i dill.
Legg kjøttstykkene i sausen og pynt med sitron ved serveringen.
Løskokt ris eller kokte poteter smaker godt til sammen med kokt broccoli eller bønner, eller fryste smørdampede erter. Kanskje en salatbolle med agurkterninger også kan friste.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)