Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g renskåret lammekjøtt
1 hakket løk
1 fedd hvitløk
3 ss olje
2-3 dl buljong
salt
pepper
2-3 gulrøtter
4 tomater
3-4 picklesagurker
4 grønne, syltede tomater
2 ss lake fra tomatene
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
Skjær kjøttet i terninger som brunes i olje sammen med hakket løk og knust hvitløk.
Hell buljong over og dryss på salt og pepper. Kok kjøttet under lokk ca 30 minutter.
Tilsett de rensede gulrøttene i skiver. Kok videre ca 10 minutter.
Tilsett hele eller halve tomater og kok videre til kjøttet er mørt, ca 20 minutter.
Bland inn picklesagurk i skiver og syltede tomater i båter. Smak til med tomatlake.
Kok risen mør i lettsaltet vann. Hell kokevannet fra og bland risen i kjøttet. Tilsett eventuelt litt mer buljong hvis retten virker for tørr.
Server retten rykende varm med grønn salat til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)