Flere resulteter finnes under oppskriften
8-10 fårekoteletter
1 1/2 l vann
1 ss salt
1 ts hel sort pepper
1 ts hel nellik
1 ts hel allehånde
1-2 laurbærblad
10-12 plater gelatin pr. liter kraft
3 ss 7% eddik pr. liter kraft
Legg kotelettene i en vid kjele med høye kanter. Hell over vann slik at kotelettene så vidt er dekket. Tilsett salt og krydder. Kok opp og skum. La kotelettene stå og trekke under lokk til de er møre, ca 45 minutter.
Legg kotelettene på et fat. Sil kraften, og avkjøl den slik at fettet kan skummes av. Mål opp kraften og varm den. Gelatinen bløtes i kaldt vann og løses opp i kraften. Smak til med eddik. Kraften skal smake syrlig. Geleen helles over kjøttet og settes kaldt til det skal brukes.
Ved servering pyntes retten med sitronskiver, tomat og utskåret reddik. Fløte- eller tomatsaus og kokte poteter serveres til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)