Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammebringe i stykker
1-2 ss karri
3 store skrelte og grovhakkede lak
1 stort syrlig eple i terninger
1/2 ts salt
1 hvitløksfedd, presset
2 dl tomatjuice blandet med 2 ss soyasaus
Legg først leirgryta i vann en time - eller 24 timer hvis den er helt ny
Smør den bløtlagte, våte leirgryta innvendig med olje. Klapp kjøttstykkene inn med karri. Legg kjøtt og øvrige ingredienser lagvis i gryta. Hell over tomatjuicen smakt til med soyasaus. Legg på det våte lokket.
Sett gryta inn i kald stekeovn og begynn å ta tiden når temperaturen når opp i 200 C. Da skal gryta stå 1 time. Resultatet blir en velsmakende gryterett med passe tykk saus og en vidunderlig duft. Server lammegryta med vanlig ris eller naturris.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)