Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg nakkekoteletter av lam 2 stilker sitrongress 4 bokser à 4 dl kokosfløte 3 ss karripasta 1 ¼ ss sukker 3 ss fiskesaus blader av 3 stilker frisk basilikum, grovstrimlet 6 friske kafferlimeblader, finstrimlet
Er noen av ingrediensene uklare, se ordlisten. Legg kotelettene i en stor tykkbunnet gryte. Ta av og kast de ytterste harde bladene på sitrongresset; knus de innerste, myke partiene og skjær dem i 2 eller 3 biter. Ha dem i gryten. Skum det øverste laget med kokosfløte i hver boks over i et litermål, 6 dl. Hell resten av kokosfløten over kotelettene. Kok opp og la kotelettene surre til de er møre, 30-40 minutter. Varm imens opp den tykke fløten i en annen tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett karripastaen og kok under stadig omrøring til den dufter sterkt og godt og fettet kommer opp til overflaten, ca 10 minutter. La sausen koke inn over middels varme til den er passe tykk, ca 30 minutter. Tilsett sukker og fiskesaus og hell karrisausen over kotelettene. Kok opp og la alt surre sammen i 10 minutter. Rør inn basilikum og lime og server, gjerne med dampkokt ris til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)