Bruksanvisning
Ha hvitløk, koriander, spisskum, kanel, ingefær, paprika og salt i en stor bolle og bland godt. Legg lammelåret oppi, og gni blandingen inn i kjøttet slik at hele overflaten dekkes. Drypp over olivenolje og sitronskall og saft.
Dekk til, og la det stå i romtemperatur i 1 time, eller i kjøleskapet natten over. Snu låret av og til mens det marineres.
Tenn grillen, og vent til kullet er hvitt, omkring 40-60 minutter. Børst vekk asken på toppen, og legg lammet på risten.
Grill kjøttet i 15-20 minutter på hver side for medium/rosa og 30 minutter på hver side for gjennomstekt. Eksakt steketid vil variere fra grill til grill, så sljær av en bit for å se om det er slik du vil ha det.
Låret kan også stekes i ovnen ved 200 C. En medium/rosa stek stekes i 15-20 minutter. Reduser varmen til 180 C og stek videre i 10-15 minutter. Vil du ha gjennomstekt kjøtt, legger du 10 minutter til hver av disse steketidene.