Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g lammehjerne
1 ts salt pr. liter vann
Stuing:
2 ss margarin eller smør
3 ss hvetemel
2 ½ dl kokekraft
1 dl fløte
2-3 krm salt
1 krm hvit pepper
evt presset sitron eller tørr hvitvin
Hjernen skal først forvelles. Legg den i kaldt, saltet vann, kok opp og hell av kokevannet. Legg den i nytt kokende saltvann og kok den i 5-8 minutter. Ta opp hjernen og la den renne av. Ta vare på kokekraften. Ta bort eventuelle hinner. Skjær den i terninger.
Smelt fettet i et kokekar, rør ned melet. Spe under omrøring med kokekraften fra hjernen, deretter med fløte. Kok opp mellom hver speing og la stuingen koke i 3-5 minutter. Bland i hjernen. Smak til med salt, pepper og eventuelt presset sitron eller vin.
Server stuingen i omelett, i krustader eller bouchéer eller på ristet loff.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)