Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammebok på ca 1 1/2-2 kg
Farse:
150 g kokt, hakket skinke
1 tykk skive loff uten skorpe
1 dl melk
1 pk. dypfryst grovahakket spinat, 250 g
1 bunt persille
1 ts estragoneddik
2 hakkede løk
3 egg
salt
pepper
smør eller margarin til steking
4 tomater i tykke skiver til garnityr
Ertepuré:
1/2 boks hermetiske erter
1 ss smør
1 ss fløte
salt
pepper
Ta benene ut av lammebogen. Bløt loffskiven i melk, bland alle ingrediensene til farsen. Smak til med salt og pepper.
Fyll bogen med farsen, rull kjøttet fast sammen, og surr med bomullstråd.
Brun kjøttet i smør eller margarin i gryte. Spe med litt vann og la kjøttet surre under lokk til det er mørt. Steketid ca 1 time 15 min.
Mos hermetiske erter gjennom en sikt og smak til med smør, fløte, salt og pepper.
Til brunede poteter kokes små poteter så vidt møre. Damp dem og brun dem pent i blandingen av olje og margarin. Legg dem på husholdningspapir og la dem renne av.
Server kjøttet skåret i skiver, med smørdampede tomatskiver som er toppet med ertepuré. Små brunede poteter til.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)