Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg lammesadel
1-2 hvitløkfedd
1 ts salt
nymalt svart pepper
1 ts støtt rosmarin
Sadelen stykkes fra kotelettraden.
Fjern eventuelle fete partier på undersiden av sadelen. Skjær den fete hinnen på oversiden i ruter. Gni inn sadelen med et delt hvitløkfedd. Krydre med salt, pepper og evt. støtt rosmarin.
Legg sadelen i en liten langpanne. Stikk inn et kjøttermometer fra kortsiden slik at spissen kommer midt i den mest kjøttfulle delen. Stek på nederste ribbe ved 175 C til termometeret viser 65 C (rosa kjøtt) eller 75 C (gjennomstekt). Steketid fra 1 - 1 1/4 time.
Ta ut den ferdige sadelen, dekk den med aluminiumsfolie og la den stå ca. 15 minutter før den skjæres opp. Ta vare på sjyen og jevn den eventuelt til saus.
Skjær kjøttet fra bena, også de små indrefiletene på undersiden hvis de er med. Skjær kjøttet i skiver på skrå.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)