Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g lammekjøtt, helst fra bogen, skåret i 2,5 cm terninger
3 ss olivenolje
750 g plommetomater uten innmat, flådd og hakket
salt
svart pepper
1 klype sukker
2 pita- eller andre flate småbrød
3 dl tykk naturell yoghurt, romtemperert
30 g pinjekjerner
1 ts mildt paprikapulver
1 ss hakket frisk persille, som tilbehør
MARINADE:
1 løk, revet
saften av 1 sitron
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, knust
1 ts malt spisskummen
½ ts mildt paprikapulver
1 kvist frisk timian
salt
svart pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden og hell over lammekjøttet. Mariner i minst 2 timer, vend bitene en gang eller to.
Varm 2 ss olje i en gryte og ha i tomatkjøttet. La det surre i 10 minutter under stadig omrøring, til tomatene har gått i stykker og dannet en tykk saus. Ta gryten av varmen og ha i salt og pepper, samt en klype sukker hvis tomatene ikke er søte nok.
Ta kjøttet opp av marinaden og træ på spidd. Grill det helst over trekull i minimum 4-5 minutter på hver side.
Mens kjøttet stekes, deler du brødene i to på langs og rister dem til de er lett brune på begge sider.
Bryt det ristede brødet i kvadratiske biter og strø det i bunnen av serveringsfatet. Hell tomatsausen over brødbitene.
Legg kebabene oppå tomatsausen og dekk dem med yoghurt. Rist pinjekjernene lett til de er gyllenbrune.
Varm resten av oljen og rør inn paprikapulveret. Hell oljen over yoghurten, og dryss til slutt pinjekjerner og persille over.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)