Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fårekjøtt uten ben
2 1/2 l vann
1 laurbærblad
salt
pepper
1/2 løk
50 g sellerirot
50 g purre
1 gulrot
Soddboller:
500 g finmalt fårekjøtt
2 ts salt
1 1/2 ss potetmel
2 krm malt ingefær
1 krm muskat
nykvernet hvit pepper
3 1/2 dl husholdningsfløte
500 g gulrøtter
1 ss hakket persille
Skjenning:
1 kg kokte poteter, ikke for tørre
500 g grovmalt hvetemel
byggmel til bakemel
sukker
melk
Kok opp kjøttet i vann og skum godt. Tulsett krydder oog grønnsaker i skiver. Legg på lokk og la det stå og trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca 1time.
Kutt kjøttet i 1 cm terninger. Sil kraften.
Lag en findelt farse av ingrediensene til soddbollene, og lag små boller med teskje som trekker i kjøttkraften i ca 5 min.
Skrell gulrøttene, og del dem opp i stolper før de kokes i lettsaltet vann.
Varm opp fårebuljongen. Tilsett kjøttet, soddbollene og gulrotstolpene.
Serveres i suppetallerken med kokte poteter og drysses med persille. Skjenning serveres til:
Bland sammen malte, kokte poteter og havremel til en fast deig. Del deigen i emner som kjevles ut i byggmel. Den siste kjevlingen gjøres med spesialkjevle som lager små huller i leiven.
Leiven stekes på takke. Også på takken kan leiven kjevles med piggkjevle for å motvirke opposing av leiven. Leiven skal stekes kun på en side. Den ustekte siden kal pensles med melk-sukkerblandingen. Deles så i stykker før den stekes ferdig.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)