Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammeribbe
3 ss olivenolje
2 ts salt
1 småløk
3 fedd hvitløk
ca 150 g sjampinjong eller 1 boks hermetiske
1 ss hvetemel
1 ts provencekrydder
2 1/2 dl hvitvin
200 g oliven
1 boks hermetiske tomater
Del ribben opp i "pinner". Dryss over salt og brun raskt i olivenolje i en middels varm panne i ca 15 minutter. Legg over i en gryte.
Ta løk, hvitløk og sopp i pannen og dryss over urter og salt. Øk varmen og stek til væsken fra soppen er fordampet. Strø over mel og la det surre et par minutter.
Ha blandingen over i gryten og hell over hvitvin.
Tilsett tomatene og kok opp. Demp varmen og la det småsurre i ca. 1 time. Tilsett olivenene når det er igjen ca. 15 minutter.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)