Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g kjøtt (bog,bryst,side,kam)
1 liter vann
2 ts salt
suppekvast av purre, selleri, persille og timian
3 gulrøtter
2 persillerøtter
2 skiver kålrot
1 blomkål
SAUS
6 dl kraft
3 ss hvetemel
1 dl melk
salt,pepper
hakket persille eller dill
Skjær kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vann. Ha i kjøtt, salt og suppekvast. La kjøttet trekke under lokk i 3/4-1 time. La grønnsakene koke med de siste 20 minuttene.
Lag lys saus: Mål opp kraft i en liten kjele. Rør mel og melk til jevning og tilsett i kraften under omrøring. La sausen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper. Smak til med rikelig hakket persille eller frisk dill.
Anrett kjøtt og og grønnsaker sammen.
Sausen kan serveres i sausenebbe eller helles over kjøttet.
Poteter eller ris serveres til.
Variasjon: Sausen kan lages med 1/4-1/2 ts karri istedet for persille.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)