Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lammelår uten ben
salt
2 hvitløkfedd
oregano eller rosmarin
smør
Brun kjøttstykkene raskt på alle sider i litt smør. Ha det over i en dyp, ildfast form, som passer akkurat. Dryss på salt. Hell på litt vann og dekk til med folie. Settes inn i en 220 C varm stekeovn i ca 30 minutter.
Skrell hvitløk og støt i morter med litt salt. Bland inn oregano.
Ta formen ut og gni inn kjøttet med krydderblandingen. Hell over mer vann. Dekk til med folie og sett formen tilbake i ovnen ca 90 minutter, til kjøttet er svært mørt.
Ta kjøttet opp og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer det i skiver. Smak til stekesjyen og bruk den som saus, eller som grunnlag for saus.
Serveres med rødvin, ovnsstekte potetkløfter og gjerne pitabrød.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)