Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss peanøttolje
4 ss finhakket løk
200 g malt lammekjøtt
3 hvitløksfedd, finhakket
1 grønn chili, finhakket
1 ss revet ingefær
1/4 ts gurkemeie
litt reven muskat
2 ss vann
1 ss hakket koriander
salt
pepper
1 ts sitronsaft
6 filoark
2 ss smeltet smør
Varm oljen i en stekepanne. Fres løken til den blir myk. Ha i malt kjøtt, hvitløk, chili, ingefær, gurkemeie og muskat. Stek blandingen i 3 minutter. Tilsett vannet og la blandingen surre på svak varme i 10 minutter under lokk.
Ta pannen av varmen og rør i koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Del filoarkene diagonalt slik at det blir 12 trekanter. Legg litt av lammeblandingen på hvert ark. Lag pakker og pensle med smeltet smør. Legg pakkene på en stekeplate dekket med bakepapir. Stek dem i ivn ved 180 C i 10 minutter.
Smør på mer smør og stek ytterligere 5 minutter.
Serveres varme med sataysaus og ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)