Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammestek (lår)
30 g smør
1 kg poteter
3 dl buljong
7 hvitløkfedd
2 bunter persille
salt
pepper
Smør ovnspannen godt med smøret. Skrell potetene og skjær dem i skiver som ikke er for tynne. Disse taklegges på ovnspannen. Blir det mer enn ett lag, må man ha noen smørklatter samt litt salt og pepper imellom. Fire hvitløkfedd skrelles og finhakkes. Persillen hakkes og blandes med hvitløken. Blandingen helles over potetene.
Gni lammekjøttet godt med en overskåret hvitløk og spekk det her og der med resten av hvitløken, som skjæres i avlange spisser. Krydre kjøttet med salt og pepper og legg det oppå potetene i ovnspannen, gjerne på rist, som i så fall må ligge direkte oppå ovnspannen. Kjøttet kan for øvrig godt ligge direkte oppå potetene.
Hell buljongen i pannen og sett denne i stekeovnen ved 250 C. Brun kjøttet i 15-20 minutter. Reduser varmen deretter til 160-170 C og stek kjøttet i en tid som svarer til 25 minutter pr kg hvis man ønsker det rosa inni og 30-35 minutter pr kg hvis man vil ha det gjennomstekt.
Det er viktig å få retten varm på bordet. Dryss med nyhakket persille like før den kommer på bordet.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)