Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg lammekjøtt av bog og kotelettkam
2 l hønsebuljong
5 tomater
1 stor løk
4 hvitløkfedd
1 ss tomatpuré
1 bouquet garni
40 g mel
2 ss olje
1 ts sukker
salt
pepper
Garnityr:
12 små gulrøtter
12 små neper
12 små nye løk
200 g aspargesbønner
150 g friske, grønne erter
persille
salt
pepper
Del kjøttet i biter på ca. 60 g, salt og pepre, og brun bitene raskt i oljen på sterk varme. Bruk en gryte som tåler stekeovn. Del løk og gulrot i terninger og ha dem i gryten. Brunes. Ta alt ut av gryten med en hullsleiv og hell av fettet. Gryten skal ikke vaskes. Varm ovnen til 150 C. Skåld og flå tomatene og del dem i to. Fjern innmaten og knus tomatkjøttet til mos, som blandes med tomatpureen og hvitløkbåtene delt i to. Ha kjøttet og de brunede grønnsakene tilbake i gryten, dryss over mel og sukker og la det steke i 3 minutter før hønsebuljongen helles over og det hele gis et oppkok under omrøring. Tilsett tomat- og hvitløkblandingen, krydderbuketten, salt og pepper, og la gryten med lokk koke i ovnen i 1 time.
I mellomtiden skrelles og renses grønnsakene. Behold litt av det grønne på gulrøttene og nepene til pynt. Bønnene kokes i 5 min. i rikelig med vann, og legges deretter over i kaldt vann noen minutter for å bevare fargen. Tørk dem godt. Etter en time tas gryten ut av ovnen, og kjøttbitene tas opp. Sil kraften, og press grønnsakene med skje gjennom sikten. Avkjøl kraften noe, og fjern fettet som legger seg på overflaten. Hell kraften tilbake til kjelen og legg kjøttbitene i. Kok opp på svak varme. Tilsett potetene, la alt stå og trekke i 10 min. Legg så i gulrøttene og nepene, og la det stå og trekke i enda 10 min. Tilsett så bønner og erter, og smak til med salt og pepper. Gryten må stå og trekke i ca. 12 minutter, til de siste grønnsakene er passe kokt. Ta gryten av platen og la den hvile noen minutter. Fjern eventuelt overflødig fett. Varm opp igjen og server retten på fat. Dryss hakket persille over.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)