Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg malt lammekjøtt
3 ss strøkavring
salt
pepper
2 fedd hvitløk
1/2 ts revet muskat
2 egg
5 ss hvetemel
salt
pepper
1/2 dl olivenolje
1 løk
1 grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 glass tørr hvitvin
4 dl hønsebuljong
1 ss hakket persille
Arbeid sammen lammekjøtt og strøkavring i en bolle og tilsett salt, pepper, en fedd knust hvitløk, revet muskat og egg.
Form massen til små kjøttboller og rull dem i det krydrede melet.
Varm olje i en jernpanne og brun kjøttbollene.
Ha i resten av hvitløken, tomatene, tomatpureen, vinen og buljongen. Rør om. Legg over lokk og la retten småkoke i 30 minutter.
Smak til og rør inn persille. Sausen kan eventuelt "rundes av" med litt sukker.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)